marți, 7 iunie 2011

Cornuri in doua culori

ALUATUL;      1 kg faina,200 ml ulei,300 ml lapte,4 oua,un plic praf de copt,50 gr drojde,4 linguri zahar,un virf de cutit scortisoara,doua plicuri zahar vaniliat,1 lingurita sare.   
Se pune drojdea la crescut cu 200 ml lapte ,o lingurita zahar si o lingurita faina.
Restul ingredientelor se pun in aparatul de framantat iar la urma drojdea crescuta.
Se imparte aluatul in doua parti egale, in una se pune doua linguri de cacaua amestecate cu 4 linguri ulei,si se framanta aluatul.

Inparti fiecare aluat in 8 parti.
Se intinde in forma de cerc .


Suprapunem o foaie alba peste cea cu cacaua.
Si invers ca sa obtinem cornuri albe si negre.
Punem cite o lingurita de dulceata(sau dupa preferinte rahat,nuca)
Si se formeaza cornurile.
Se mai lasa la crescut in tava 15 minute.


Cind scoatem cornurile din tava asa fierbinti se trec printr- un sirop fiert si racit si se aseaza in tava.
SIROPUL;   225 ml apa si 3 linguri zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri